Vesti

Vladimir Dokov, izvršni direktor EGT-a i EGT Digital-a: „Proizvodi EGT-a prisutni su na preko 100 tržišta, i trudićemo se da pristupimo čak i na više novih pravnih jurisdikcija u 2024. godini.“

05 jan 2024

„Proizvodi EGT-a prisutni su na preko 100 tržišta, i trudićemo se da pristupimo čak i na više novih pravnih jurisdikcija u 2024. godini“, izjavljuje g. Vladimir Dokov, izvršni direktor EGT-a i EGT Digital-a, u posebnom intervjuu za Yogonet.

 

On govori o uspešnom razvoju obe kompanije tokom poslednjih 12 meseci, perspektivama koje nove tehnologije poput veštačke inteligencije pružaju industriji igara na sreću, i otkriva ciljeve za EGT i EGT Digital u 2024. godini.

 

Proizvođač opreme za igre na sreću Euro Games Technology (EGT) i njegova digitalna podružnica EGT Digital proslavile su nekoliko važnih trenutaka u 2023. godini, uključujući ulazak na razna nova tržišta, s obzirom da se njihovi proizvodi trenutno nalaze u glavnim tržištima širom sveta.

 

CEO kompanije Vladimir Dokov razgovarao je sa Yogonetom u posebnom intervjuu o rastu EGT-a i EGT Digital-a tokom prošle godine, njihovom organskom proizvodnom ciklusu i izazovima s kojima se kompanija suočila u 2023. godini. Dokov je takođe istakao ciljeve kompanije za 2024. godinu.

 

Kako ocenjujete ovu godinu? Koje su vaše glavne pouke i istaknuti momenti iz 2023?

 

Radujem se što mogu podeliti da je 2023. godina donela mnogo uspeha EGT-u. Nakon turbulentnog perioda krize koji je duboko uticao na industriju igara na sreću u 2020. i 2021. godini, usledio je period oporavka i stabilnog rasta u 2022. i 2023. godini.

 

Naš 360-stepeni proizvodni ciklus, zahvaljujući kojem sami proizvodimo najveći deo komponenti za naše mašine, omogućava nam veliku fleksibilnost u vezi sa ispunjavanjem narudžbina naših kupaca. Ova činjenica, u kombinaciji sa inovativnim proizvodnim rešenjima po konkurentnim cenama, garantuje održivi razvoj i prosperitet.

 

Online igre na sreću takođe su nastavile svoj stabilan rast u 2023. godini. Naša iGaming kompanija EGT Digital imala je veoma plodnu godinu, tokom koje je učvrstila svoju poziciju kao jedan od omiljenih pružalaca usluga online igara ulaskom na mnoga nova tržišta, sa proizvodima trenutno zastupljenim u preko 40 zemalja širom sveta, a njihov broj se stalno povećava.

 

 

Verujete li da će nove tehnologije poput veštačke inteligencije igrati ključnu ulogu u razvoju proizvoda i usluga u industriji igara na sreću naredne godine? Očekujete li da će gamifikacija dobiti zamah u iGaming-u sledeće godine?

 

Da, verujem da se veštačka inteligencija sve više koristi u razvoju različitih proizvoda u našoj industriji, a to se u potpunosti odnosi i na naša nova rešenja. Ovo je svakako održiv trend koji će se nastaviti razvijati u narednim godinama.

 

Svakako mislim da gamifikacija poslednjih godina dobija sve više popularnosti i da je to još jedan trend u industriji igara koji će razviti svoj potencijal u narednim godinama. Dizajnirali smo takav modul kao deo CRM Engine-a naše iGaming platforme X-Nave. Cilj mu je maksimiziranje zadovoljstva igrača i uključivanje kroz ceo set funkcija gamifikacije koje obezbeđuju povećanu zadržanost.

 

On omogućava operaterima da kreiraju svoj program lojalnosti, personalizovane zone igrača i sezonske kampanje prilagođene ukusima i preferencijama njihovih kupaca. Integracija sa komunikacionim i bonus modulima vodi igrače kroz njihove zadatke i nudi širok izbor nagrada, uključujući bonuse, materijalne predmete i tombolu. Naravno, operaterima su dostupne dubinske analize učinka tih kampanja kako bi mogli proceniti njihovu efikasnost i bolje upravljati troškovima.

 

Koja tržišta i vertikale su vas najviše iznenadile u pogledu razvoja ove godine? Koja tržišta očekujete da će dobiti zamah sledeće godine?

 

Ne bih rekao da sam iznenađen razvojem bilo kog tržišta ili vertikale. Pre bih rekao da se naš posao razvijao onako kako smo planirali i očekivali. Proizvodi i usluge EGT-a trenutno su prisutni na preko 100 tržišta širom sveta i trudićemo se da nastavimo uzlazni razvoj u 2024. godini i pristupimo čak i na više novih pravnih jurisdikcija, pre svega u Aziji i Africi. Ovo će biti među našim glavnim ciljevima za narednu godinu. Takođe ćemo se fokusirati na obogaćivanje našeg iGaming portfolia i konsolidaciju naših vodećih pozicija i u tom sektoru.

Slični Vesti

icon close
icon close